tirsdag 23. april 2013

Fotografiet

Logan Thibault kjemper i krigen mot Iran. Ved en tilfeldighet finner han fotografiet av en ung og vakker kvinne på slagmarken. Dette bærer han med seg under kampene.Han tror fotografiet bringer lykke, da han gjentatte ganger såvidt unnslipper kryssilden. Etter å ha kommet hjem til Amerika, bestemmer han seg for å finne kvinnen, og starter en lang fottur med hunden Zeus. Han er imidlertid ikke sikker på om det å møte henne, og eventuelt bli fortrolig med henne, er tingen. Turen går fra Colorado til Hampton, og Logan finner Beth, og de lever sammen helt til katastrofen inntrer.
En velskrevet, spennende og romantisk fortelling.
Forfatteren Nicholas Sparks har solgt over 50 millioner romaner på over 40 språk, derav 7 av dem på New York Times`bestsegerliste.
7

Naken i Hijab

Eksotiske Egypt facinerer de norske venninnene Live og Maren på deres ferie i Luxor. Live blir sjarmert av egyptiske Kareem, og velger å skrive under en ekteskapskontrakt, da dette føles som den store kjærligheten. Etter å ha bodd der sammen med den egyptiske storfamilien, oppdager hun den store forskjellen fra den skinnende turistkulturen til deres virkelige liv.Det sosiale og det økonomiske livet foregår i fellesskap. Storfamilien sover, spiser, lever og dør sammen. Gradvis blir hun påvirket til å gå med hijab og galabeya for å følge tradisjon og ære. Etter å ha født sin datter, og blitt grundig lurt av sin alkoholiserte ektemann, begynner fluktplanene å bli eneste mulighet.
En godt skrevet bok om emner som analfabetisme,kulturforskjeller, flerkoneri, religiøsitet og omskjæring.

7