mandag 31. januar 2011

Ivar Nimme av Arne Hjeltnes.


Nok en bygderoman med humoristisk vri. Her møter vi grisebonden Ivar Nimme, som slett ikke vil rette seg etter de nye EU-direktivene som loven pålegger han. Han både kan og vil drive med griser slik han alltid har gjort. Men det blir ikke så enkelt når hele det korrupte kommunestyret går mot han. Så her blir det spenning og full fart. Ivar har venner, en nederlansk indianer, en bergensk advokat og dama på kafeen.
En roman som er lett å lese, underholdende, spennende og morsom. Man hører liksom stemmen til forfatteren når man leser.
7

En norsk tragedie av Jonny Halberg


Dette er en fornøyelig historie om en liten bygd som kan ligge hvor som helst i landet vårt. Historien starter med en brann og husets eier, Håkon, er sporløst forsvunnet. Husets frue, Fay Erle, flytter midlertidig inn hos naboen og romanens forteller, Mattis Grini.
Mye skjer rundt om i bygda og bygdas historie rulles opp etter hvert. Vi møter mange forskjellige personer, tause og innesluttede bønder, vakre damer som bader nakne og bygdas "krøsus" som vil kjøpe opp alle de andre.
Ikke en bygderoman av den gamle sorten med ulykkelig kjærlighet og happy ending, men gjenkjennende, underholdende og morsom.
6