mandag 27. april 2009

Beretningen om herr Roos av Håkan Nesser.




Endelig en ny krim av Håkan Nesser.




Hovedpersonen herr Roos er like spennende som et glass vann. Han kjører 44 kilometer hver dag til og fra jobb. Han er gift og har to stedøtre og en sønn fra et tidligere ekteskap. Men så vinner har i tipping og kjøper seg et lite småbruk utenfor byen der han bor. Sier opp jobben og forteller kona ingenting. Og så begynner det å skje ting. Anna Gambrowska dukker opp. Hun har rømt fra et behandlingshjem for rusmisbrukere og ender opp på småbruket til herr Roos. Et drap skjer og våre to ender opp i en vanvittig flukt sørover i Europa.


Så kommer kriminalbetjent Barbarotti på banen. Han leder etterforskningen på de to som er på rømmen.


Håkan Nesser er en ener innen krimlitteraturen. Gode personskildringer og gode plott. Kriminalgåten er ikke bestandig det viktigste, men spennende blir det likevel. Anbefales til krimelskere.

9

Utskudd av Sadie Jones.


Sadie Jones debuterer her med en oppvekstroman fra England. Lewis er gutten som vokser opp i etterkrigstidens England, i en liten by utenfor London. 10 år gammel opplever han å være vitne til at moren hans drukner. Så han vokser opp med en meget autoritær far, som mener at moren ga Lewis for mye kjærlighet. Så her er det nok en gang omsorgssvikt og dyster oppvekst.
Lewis blir utskuddet som aldri passer inn, han havner i trøbbel og slosskamper.

Romanen var spennende nok, men jeg for min del har fått nok av tragiske barndommer og ødelagte liv.
6